Forbehandlingsprocessen

I første omgang bliver emnerne affedtet, for derefter at få én eller flere forbehandlinger. Ved de fleste forbehandlinger, vil rækkefølgen, først være mekanisk forbehandling og derefter en kemisk behandling.

Vores erfaring er, at kemisk bejdsning, er den mest attraktive forbehandlingsmetode, men det er dig som kunde, som skal vælge den forbehandling, som passer til slutproduktets egenskaber og udseende.

Forbehandlingens formål, er rengøring overfladen og at fjerne oxidlaget på aluminummet, og derved give emnerne det udseende du ønsker.

BEJDSNING

Kemisk bejdsning er den mest anvendte forbehandlingsmetode, her bliver de mindre ridser og trækstriber fra extrudering i overfladen sløret. Efter behandling får man en halv- til helmat overflade, alt afhængig af bejdseprocessen. Aluminiums legeringer er egnede, samt de fleste ekstruderede profiler, plader og smedede emner. Støbte varer bør ikke bejdses.

GLASBLÆSNING

For det meste foregår glasblæsningen i en kabine.
Vi råder dog også over en fuldautomatisk glasblæser, her bliver emnerne 100% ens hver gang.

Overfladen efterlades pæn og ensartet, med en silkeglat overflade. Misfarvninger fra svejsning og andre bearbejdningsprocesser neutraliseres.

KEMISK POLERING

Hvis der ønskes en høj-glans overflade anvender man kemisk polering.
Ridser og lignende fjernes i meget ringe grad og trækstriber er svagt synlige.

Struktur og udseende efter behandling er i høj-glans, som er samme glans som ved mekanisk polering. Anvendes ofte sammen med glasblæsning og slibning, for at fremhæve strukturen i metallet.

MEKANISK SLIBNING & POLERING

Mekanisk slibning giver en jævn overflade, der efterlader fine striber i sliberetningen.
Striberne varierer med kundens valg af kornstørrelse.

Mekanisk polering giver en spejlblank overflade.
Den mekaniske polering har ingen indvirkning på ridser og mindre skader.

SLYNGRENSNING

Vi har stærke kompetencer indenfor slyngrensning af Aluminium & Rustfrit stål og kan derfor tilbyde stor rådgivning indenfor emnet. Ved slyngrensning slynges rustfri stålkugler med høj hastighed mod emnet i en lukket kabine mens emnet bliver drejet langsomt rundt. Slyngrens kan være et alternativ til glasblæsning.

VIBRATIONS AFGRATNING

Vibrations afgratning giver en jævn overflade og slører bearbejdningsspor fra skærende værktøj.
Typisk vil vibrations afgratning efterlade små markeringer efter de anvendte slibemedier.